Защо по-голямата част от българите живеят от кредити?

Бързи кредити

Бързи кредити

Живот на кредит. Това е най-точното описание на действителността в момента. Голяма част от хората изплащат заем, а със сигурност в живота си човек е прибягвал поне веднъж до бързите заеми. Условията за вземане на кредит са добре познати на всеки потенциален и реален кредитополучател. Доволните отчитат предимствата на кредита, а недоволните търсят вината в компаниите за бързи заеми. Не винаги обаче вината е на кредиторите, понякога собственото недоглеждане и нереална самооценка ни вкарват в капана – кредитен длъжник.

По една или друга причина всеки може да изпадне в несъстоятелност и да не успява да обслужва кредита си. Тогава влизат в сила правилата на кредитните институции, по които наказателните лихви и такси не са никак малки. Затова, преди да кандидатствате за бързи заеми, обмислете добре възможностите си за разплащане, за да не изпаднете в подобна ситуация.

Как да се предпазим от санкции и наказателни лихви?

На първо място при кандидатстване за кредит имайте предвид, че вземането на бързи заеми са предназначени за потребители, които се нуждаят от малки суми.

Кредитополучателят трябва да оцени реалистично финансовите си възможности, правилно да планира бюджета си и да изпълнява договорения финансов план. Всеки иска да вземе заем, който да изплати за кратко време и ако не прецени финансовото си състояние, този кредит може да отнеме повече от 50% от месечния бюджет и в един момент това да доведе до невъзможност да покрива както нуждите си, така и кредита си. Така, че ако вашият доход е нисък, по-добре е да изберете един по-сигурен начин за плащане.

В случай, че имате затруднение с плащането, добре е да се свържете с кредитната компания и да я уведомите за причината. Ако забавянето ви е основателно, компанията ще оцени това. За кредитора е важно да се знае, че този път имате затруднения, а не причина да не платите заема. Това също е начин да се предпазите от санкции.

Ако оставащата сума по кредита не е прекалено голяма, то компанията за бързи заеми няма да премине веднага в действие и ще даде възможност с подобряване на финансовото си състояние да платите просрочените задължения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>